Coleman Buliding Company
Enquiries: 01962 773 652

Avenue Road

Winchester Year of Completion 2010 Architect

Michael Warren Associates

Clients Comments: Seb Hunter  “Following recommendations and several glowing references, we chose Coleman Building Company to build a complicated and fiddly extension on the first floor of our house in Fulflood, Winchester.  We live in a particularly inaccessible part of the city, with serious access issues.  Right from the start Coleman’s were honest, open, courteous and, most importantly of all, enthusiastic at the prospect of tackling the challenge of our project, and this never wavered throughout the duration of the job. Due to the age of our property, several complications presented themselves over the course of the building works, and these were all dealt with in a patient, thoughtful and cost-effective fashion. The quality of the work was (and remains) exemplary throughout; we were consulted at every turn, and the entire, potentially extremely stressful experience of such major domestic upheaval was made as pain-free and pleasant as it was possible to make it. We have no complaints whatsoever – the work was completed to a very high standard by a great bunch of people – and we have no hesitation in recommending Coleman Building Company to anybody that may ask (and we are happy to be asked). Companies with this much integrity, courtesy and rock solid customer care are fast becoming a dying breed, and we are delighted to be able to provide this reference. Were we to wind back the clock to the start of our building project, we would have absolutely no hesitation in using Coleman’s again.”

View Gallery

Description of Works: This single storey, first floor extension looks quite straight forward on the face of it. With very limited access we built this two bedroom extension on the top of an existing brick barrel roll ceiling covering the existing ground floor kitchen. Huge structural challenges to overcome along with very complex membrane details to design on site. For a number of reasons the existing chimney was taken down to enable us to insert a lead tray to stop further moisture penetration and rebuilt to match the existing.